answering-islam en kristen-muslimsk dialog

 

Nu har Besvarar Islam startat en Youtube-kanal där kommer vi att dela med oss intressanta klipp om Kristendomen och Islam.

Du kan även följa oss på Twitter. Via vårt Twitter-konto kommer vi att hålla er informerade om nya artiklar på Answering-Islam.

Några utvalda artiklar: 

  • Zaid ibn Amr ibn Nufails kosmologiska redogörelser och dess inflytande på Koranen
    Är Koranen unik som Muslimer påstår den vara? Denna artikel behandlar en pre-Islamisk person som hette Zaid ibn Amr ibn Nufail som var en hanif. Hans bevarade dikter påminner om berättelser som existerar i Koranen idag. Detta leder till en väldigt central fråga, skrev Koranens författare om pre-Islamiska historier som uppenbarelser från Allah?
  • Stenen som sprang iväg
    I sura 33:69 säger Allah att Israels Barn baktalade Moses. I denna artikel går vi genom hur muslimska kommentatorer och hadither förklarar versen och utlägger att Israels Barn trodde att Moses led av en könssjukdom. Men Allah rentvådde Moses genom att låta en sten springa med hans kläder när han tog ett bad. Moses följde efter stenen och hela skaran fick se honom naken och han blev befriad från anklagelserna.