answering-islam en kristen-muslimsk dialog

 

Nu kan ni följa oss på Facebook! På vår Facebook-sida kommer vi länka till såväl gamla som nya artiklar. Vi kommer även aktivt dela kortare informativa inlägg om det Islam som muslimer försöker dölja eller själva inte känner till. Genom facebook-sidan kan vi dessutom, tillsammans, nå ut till fler om sanningen om Islam. 

Du kan även följa oss på Twitter. Via vårt Twitter-konto kommer vi att hålla er informerade om nya artiklar på Answering-Islam.

Nu har Besvarar Islam startat en Youtube-kanal där kommer vi att dela med oss intressanta klipp om Kristendomen och Islam.

Några utvalda artiklar: 

  • Koranen och vetenskaps problem: De sju jordarna
    Muslimer brukar påstå att Koranen är en bok som innehåller vetenskapligt korrekt information om universum som inte någon på 600-talet kunde ha vetat och därför är Koranen från Gud. I den här artikeln tittar vi på en vers i Koranens 65:e kapitel som innehåller märklig information om att Allah ska ha skapat sju jordar. När vi läser vidare i autentisk tafsir och hadith om det här ämnet får vi veta att dessa är sju platta jordar som ligger över varandra!

  • Abu Ubaid al-Qasim b. Sallam demonstrerar att Koranen är korrupt
    Muslimer brukar alltid påstå att Koranen inte har blivit korrumperad. I den här artikeln presenterar vi flera traditioner från det tidiga Islam som helt motsäger detta påstående. Abu Ubaid al-Qasim b. Sallam är en tidig känd muslim från 800-talet. I hans bok Fadail al-Quran (Koranens förträffligheter) nämner han flera tidiga traditioner som går tillbaka till Islams början och de traditionerna beskriver ett flertal verser i Koranen som inte finns i dagens Koran. Inte nog med det, även delar av och hela kapitel verkar vara förlorade från Koranen.